Home > News > Runner-Up Trophy Boosts the Confidence of PrimeOne School Basketball Team to win Junior Basketball League (LBJ)

15 April 2019

PrimeOne School’ Junior Basketball team participated in the Wahidin Cup held from February to March 2019. This is a prestigious basketball competition for Senior and Junior High students in Medan. PrimeOne Junior High team managed to bring home the trophy as runner-up. This award was inseparable from the hard work of the two coaches, Mr. Zulkifli and Mr. Sanrof. B.E. Simanungkalit, S.Pd who have patiently trained the students physically, technically and mentally.

This is a remarkable achievement considering that this competition is very competitive and is always attended by the best Basketball team from schools in North Sumatra. Therefore, this trophy means a lot to schools, especially to all players of PrimeOne basketball team because by the end of March, the team would have to welcome another bigger challenge, the Junior Basketball League. It was finally opened on March 27, 2019 by the Head of North Sumatra Basketball federation, Mr. Iwan Hartono Alam, with a Jump Ball at the PrimeOne School Basketball courts located at A.H. Nasution No. 50.  The opening was also attended by representatives from LBJ and PrimeOne School representative, Mrs. Giovani Devana.

In his remarks, Mr. Iwan welcomed all the teams and said that the league would certainly be very helpful in developing and screening potential young Basketball players in the future. A similar message was also conveyed by Mrs. Giovani who expected this league to be the forum of communication among all the schools participating in this competition. Good luck PrimeOne team and make another good name for your school

Dengan Trofi Juara II

Tim Basket POS Menatap Pasti

Liga Basket Junior (LBJ)

Tim Bola Basket SMP PrimeOne School ikut berpartisipasi pada Wahidin Cup yang diadakan dari bulan Februari sampai Maret 2019. Tim PrimeOne berhasil membawa pulang trofi sebagai juara kedua. Ini merupakan prestasi yang cukup membanggakan mengingat kompetisi ini sangat kompetitif dan diikuti oleh tim-tim Basket terbaik dari sekolah – sekolah yang ada di Sumatera Utara, khususnya kota Medan. Penghargaan ini tak terlepas dari kerja keras dua pelatih yakni Bapak Zulkifli dan Bapak Sanrof. B.E. Simanungkalit, S.Pd, pengajar di PrimeOne School.

Trofi ini sangat berarti bagi sekolah terutama para pemain tim Basket POS karena tepat tanggal 27 Maret, 2019, tim POS ini juga sudah harus bersiap untuk terjun diajang yang lebih besar yakni Liga Basket Junior yang telah dibuka secara resmi oleh Ketum PERBASI Bapak Iwan Hartono Alam dengan memberikan Jump Ball di lapangan Basket PrimeOne School yang beralamat di jalan A.H Nasution No. 50. sebagai pertanda mulai bergulirnya liga ini. Pembukaan juga dihadiri oleh perwakilan dari LBJ dan PrimeOne School yang diwakili oleh Ibu Giovani Devana, Kepala Sekolah SMP.

Dalam sambutannya, Bapak Iwan menyambut gembira liga yang pastinya akan sangat membantu pembinaan dan penjaringan pemain muda berbakat dan potensial di masa yang akan datang. Pesan serupa juga disampaikan oleh Ibu Giovani yang berharap liga ini bisa menjadi wadah pembinaan dan komunikasi antar sekolah peserta liga. Selamat bertanding tim POS. Tetap jaga sportifitas.