Home > News > A Visit to INews

A Visit to INews

1 September 2019

The knick knacks of broadcasting world are always exciting to talk about.  Challenges any TV stations have to encounter are varied. Not many people know how exciting or tough working in TV station is.  To feed the curiosity, Accompanied by a teacher, Yenny Laura, S.S., M.M, Primeschoolers grade XI had a good chance to have a journey at INews TV station, located on Intertip street no. 1 Medan, on August 30th, 2019. Welcome by The head of bureau, Mr Bobby said that he was pleased to share his knowledge about broadcasting.

The sharing continued with a brief presentation and demonstration of the work of broadcasting after Mr. Bobby told all the visitors the history and contribution which INews has been doing. He then invited one of the students, Zian Carlos, to experience how it is like being in front of the camera. The atmosphere suddenly changed right after a charming INews presenter entered the room and demonstrated how to be a good TV presenter.

The three hours seemed very short when the gathering had to come to an end. However the students were blissful because they brought new knowledge and experience home. Thank you INews.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Serba serbi dunia penyiaran selalu menarik untuk dibicarakan. Tantangan yang harus dihadapi oleh stasiun TV pun beragam. Tidak banyak orang tahu betapa menarik atau sulitnya bekerja di stasiun TV. Untuk memenuhi rasa penasaran, didampingi oleh seorang guru, Yenny Laura, S.S., M.M, siswa sekolah dasar kelas XI memiliki kesempatan yang baik untuk melakukan perjalanan ke stasiun TV INews, yang terletak di jalan Intertip no. 1 Medan, pada 30 Agustus 2019. Rombongan kami disambut oleh Bapak Bobby dan beliau mengatakan bahwa dia senang berbagi pengetahuannya tentang penyiaran.

Pemaparan tersebut berlanjut dengan presentasi singkat dan demonstrasi pekerjaan penyiaran setelah Mr. Bobby memberi tahu semua pengunjung tentang sejarah dan kontribusi yang dilakukan INews. Beliau kemudian mengundang salah satu siswa, Zian Carlos, untuk mengalami bagaimana rasanya berada di depan kamera. Suasana tiba-tiba berubah, tepat setelah presenter INews yang menawan memasuki ruangan dan menunjukkan bagaimana menjadi presenter TV yang baik.

Tiga jam terasa sangat singkat ketika pertemuan ini harus berakhir. Namun para siswa senang karena mereka membawa pulang pengetahuan dan pengalaman baru. Terima kasih INews.