Home > News > A Closer Look at Banking

A Closer Look at Banking

20 September 2019

The banking institution is an integral part of the present economic system. There is a basic question from common people on how a bank saves and manages all the money deposited by the customers. To find the answer, Primeschoolers grade XI dan XII majoring in Social Studies program had a bank tour at Mandiri Bank on September 19th, 2019.

Warmly welcome by the Sales Manager, Mr. Juvin, the students was then gathered in a hall for a short presentation about Mandiri Bank which is a state-owned bank. The students were enthusiastic to know more when Mr. Juvin invited them to have a bank tour.

Divided into two groups during the tour, the students learned and broadened their horizon about the job description of each division in a banking system such as Account Opening Counter, Demand Draft/Cheques Counter and Withdrawal Counter. The students were very thankful for this fruitful class trip.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lembaga perbankan merupakan bagian integral dari sistem ekonomi saat ini. Ada pertanyaan mendasar dari orang awam tentang bagaimana bank menyimpan dan mengelola semua uang yang disetor oleh pelanggan. Untuk mendapatkan jawabannya, peserta didik PrimeOne school kelas XI dan XII jurusan IPS melakukan tur bank di Bank Mandiri pada 19 September 2019.

Disambut hangat oleh Manajer Penjualan, Bpk. Juvin, para siswa kemudian berkumpul di aula untuk mendengarkan presentasi singkat tentang Bank Mandiri yang merupakan bank milik negara. Para siswa sangat antusias untuk mengetahui lebih banyak ketika Pak Juvin mengundang mereka untuk melakukan tur bank.

Peserta didik dibagi menjadi dua kelompok. Selama tur, mereka belajar dan memperluas cakrawala mereka tentang deskripsi pekerjaan masing-masing divisi dalam sistem perbankan seperti konter pembukaan rekening, kontra Permintaan / kontra cek dan konter penarikan. Para siswa sangat berterima kasih atas perjalanan kelas yang bermanfaat ini.

A Closer Look at Banking